Eredivisie-terugkeer komt te vroeg: 'Liefst naar een van vijf grote competities'

Eredivisie-terugkeer komt te vroeg: 'Liefst naar een van vijf grote competities'

Gepubliceerd: vrijdag 22 mei 2020 om 07:26vr 22-05-2020 om 07:26

Wesley Hoedt traint deze weken mee met AZ, maar heeft zijn zinnen niet gezet op een terugkeer naar de Eredivisie. De 25-jarige verdediger wil komend seizoen in één van de vijf grote competities aan de slag.

Hoedt speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Antwerp, dat hem tijdelijk overnam van Southampton. In Engeland heeft hij nog een contract tot medio 2022. "De Premier League wordt weleens omschreven als de jungle, waar het echt overleven is", zegt Hoedt bij de NOS. "Een geweldige competitie waar ik ook heel veel heb geleerd bij een club die in de problemen zat. Het is zeker mijn ambitie om daar terug te keren."

Hoedt heeft meer opties. "Antwerp heeft een optie om mij te kopen. Ik ben AZ superdankbaar dat ik mee mag trainen, maar het moet niet de insteek zijn om op dit moment terug te keren", aldus de centrale verdediger, die een verleden heeft bij onder meer Lazio en Celta de Vigo. "De Eredivisie wordt steeds sterker en je moet niks uitsluiten, maar ik heb in Italië, Engeland en Spanje gespeeld en het liefst keer ik terug naar een van de vijf grote competities. We zien het wel." Hoedt liet al eerder weten dat hij niet opnieuw door Southampton verhuurd wil worden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws