'Onbegrijpelijk en ontoelaatbaar' gedrag Luuk de Jong: 'Gebrek aan respect'

'Onbegrijpelijk en ontoelaatbaar' gedrag Luuk de Jong: 'Gebrek aan respect'

Gepubliceerd: maandag 25 mei 2020 om 07:32ma 25-05-2020 om 07:32

Luuk de Jong ligt onder vuur in Spanje. Javier Tebas, de grote baas van La Liga, heeft in een interne briefing aan de clubs geen goed woord over voor de spits van Sevilla en zijn drie ploeggenoten.

De Jong raakte in opspraak door foto's waarop hij samen met Lucas Ocampos, Franco Vázquez en Éver Banega en hun partners aan het barbecueën was. 'In de afgelopen paar uur hebben we ontdekt dat sommige spelers de gezondheidsregels niet hebben nageleefd en dit op sociale media hebben gedeeld', schrijft Tebas in een brief aan alle La Liga-clubs, die in handen is gekomen van de Spaanse pers.

'Dit gedrag is onbegrijpelijk en ontoelaatbaar', vervolgt hij. 'Ze brengen het afronden van de competitie in gevaar. Elke misstap is een gebrek aan respect voor La Liga, de clubs, de spelers en de coaches.'

De Jong heeft zijn excuses aangeboden voor het incident. Het is in Spanje nog altijd streng verboden om met meer dan tien mensen bij elkaar te komen. Ook hielden de gasten op het barbecuefeestje geen twee meter afstand van elkaar. Spanje wil in de tweede week van juni weer gaan voetballen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws