Ophef rond Luuk de Jong in Spanje: 'Ik geef het je te doen met 37 graden'

Ophef rond Luuk de Jong in Spanje: 'Ik geef het je te doen met 37 graden'

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 19:14zo 24-05-2020 om 19:14

Laatste update: zondag 24 mei 2020 om 19:40zo 24-05-2020 om 19:40

Ronald de Boer en Kees Kwakman vinden dat er niet te zwaar getild moet worden aan de rel rond Luuk de Jong. De spits van Sevilla is in opspraak geraakt, omdat hij de Spaanse coronaregels lijkt te hebben overtreden.

De Jong hield samen met ploeggenoten Lucas Ocampos, Franco Vázquez en Éver Banega een barbecue met aanhang. Op de uitgelekte foto's waren meer dan tien mensen te zien en dat is verboden volgens de veiligheidsvoorschriften in Spanje rond het coronavirus.

"Het ziet er wel gezellig uit", reageert De Boer met een knipoog in de studio van FOX Sports. "Ik geef het je te doen met 37 graden in Sevilla. Maar je weet gewoon dat je in de spotlights staat, dus daar moet je van wegblijven. Hij moet dit gewoon niet doen."

Het incident doet denken aan de ophef rond Salomon Kalou, die alle regels aan zijn laars lapte bij Hertha BSC en voor onbepaalde tijd werd geschorst. "We moeten niet doen alsof we allemaal heilig zijn, maar zeker op social media moet je natuurlijk uitkijken", aldus Kwakman.

Over een straf voor De Jong, Ocampos, Vázquez en Banega is nog niets bekend. De verwachting is dat zowel Sevilla als de Spaanse autoriteiten zich over de zaak gaan buigen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws