Pechvogel Sleegers: 'Mijn vriendin heeft me nog nooit in het echt zien spelen'

Pechvogel Sleegers: 'Mijn vriendin heeft me nog nooit in het echt zien spelen'

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 21:38za 30-05-2020 om 21:38

FC Eindhoven-aanvaller Joey Sleegers kijkt met een wrang gevoel terug op het seizoen 2019/2020. De 25-jarige buitenspeler uit Helmond vond het geluk in de liefde, maar had de wind in sportief opzicht niet bepaald in de zeilen.

Sleegers keerde afgelopen zomer – na dienstverbanden bij Feyenoord, NEC, VVV-Venlo en AS Trencin – terug bij de club waar hij in het seizoen 2014/2015 tot grote hoogten steeg, FC Eindhoven. De vleugelaanvaller begon sterk aan het seizoen, maar liep vervolgens een hamstringblessure op. Net toen hij weer aan zijn rentree kon denken, kwam het coronavirus om de hoek kijken. "Ik heb straks gewoon een jaar geen wedstrijd gespeeld. Mijn vriendin Tatjana heeft me nog nooit in het echt zien spelen. Ze moet het nu doen met filmpjes", treurt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

De voormalig jeugdinternational viel eind oktober geblesseerd uit tegen Jong PSV, in dezelfde periode als waarin hij zijn partner leerde kennen. "Ik had haar steun niet kunnen missen tijdens mijn revalidatie. Het is een enorm irritante blessure. Je denkt dat je van alles kan, maar je mag bijna niets", aldus Sleegers, die lange tijd was veroordeeld tot de hometrainer. "Ik ben geen wielrenner, hè. Ik ben een voetballer, schreeuwde ik op een gegeven moment. Het was zó frustrerend."

Na 1 september hoopt hij weer los te gaan: Sleegers ligt nog twee jaar vast aam de Aalsterweg, maar lijkt niet van plan om zijn contract uit te dienen. "Ik wil nu zo snel mogelijk goede wedstrijden spelen en hogerop", laat hij weten. Dat was afgelopen seizoen ook al zijn intentie, toen hij terugkeerde in het Jan Louwers Stadion. "Ik had geen zin in gedoe en dacht: Eindhoven is een vertrouwde omgeving, een fijne club. En als ik me daar laat zien, kan ik snel weer een mooie stap maken. Ik hoor namelijk niet lang op dit niveau te spelen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws