Schreuder over Bogarde: 'Was bij Ajax ook discussie: kan Frenkie achterin spelen?'

Schreuder over Bogarde: 'Was bij Ajax ook discussie: kan Frenkie achterin spelen?'

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 21:58za 30-05-2020 om 21:58

Hoffenheim-trainer Alfred Schreuder is tevreden over het debuut van de net achttien geworden Melayro Bogarde, sinds zaterdag de jongste Nederlandse Bundesliga-speler ooit. De jonge Rotterdammer werd als rechtsback voor de leeuwen geworpen tegen FSV Mainz 05.

Bogarde liep al vroeg tegen een gele kaart aan en werd halverwege gewisseld door Schreuder, die echter tevreden was over zijn landgenoot. "Hij is gewend om in het centrum te spelen, nu moest hij noodgedwongen als back spelen. En dat heeft hij voor zijn debuut naar behoren gedaan, vond ik", liet hij zaterdag weten aan FOX Sports. "Maar ik weet dat hij nog veel en veel beter kan."

Schreuder sluit niet uit dat hij Bogarde in de toekomst alsnog centraal achterin zet. "Of dat zou kunnen? Ik denk het wel. Omdat hij qua lichaam al groeit, al moet hij daarin nog wat stappen maken. Maar hij heeft normaal een hele goede timing qua duels. Die discussie hebben we anderhalf jaar geleden ook bij Ajax (waar Schreuder assistent was van Erik ten Hag, red.) gehad: kan Frenkie de Jong centraal achterin spelen? Ook Frenkie kon het. Nu wil ik Melayro niet vergelijken met Frenkie", verbetert hij zichzelf snel. "Maar hij zou voetballend zeker in het centrum kunnen spelen, ook in de Bundesliga. Makkelijk."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws