Telefoon Bogarde roodgloeiend na debuut: 'Mooiste berichtje van mijn ouders'

Telefoon Bogarde roodgloeiend na debuut: 'Mooiste berichtje van mijn ouders'

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 08:34zo 31-05-2020 om 08:34

Melayro Bogarde is sinds dit weekeinde de jongste Nederlandse debutant in de Bundesliga ooit. De net achttienjarige verdediger van Hoffenheim begon in de basis tegen FSV Mainz (0-1 winst), maar werd na één helft vervangen door trainer Alfred Schreuder.

"Ik maakte twee onnodige overtredingen", vertelt Bogarde in gesprek met de NOS. "In de rust zei de scheidsrechter tegen de trainer: 'Als hij nog een overtreding maakt, krijgt-ie rood.' Daarom werd ik in de rust gewisseld. Maar trainer Schreuder nam me even apart en zei dat ik het voetballend en verdedigend gewoon goed had gedaan en zo moest doorgaan."

De voormalig jeugdspeler van Feyenoord debuteerde als rechtsback, maar hij ziet zichzelf meer als centrale verdediger. "Hier bouwen we van achteruit op en kan ik als centrale verdediger inschuiven in het middenveld. Een van mijn sterke punten. Trainer Schreuder is daarin heel belangrijk. De eerste keren dat ik onder hem mocht meetrainen, vorig jaar september, was hij direct verrast. Hij is tevreden over mij en ziet dat ik stappen maak. Dat geeft veel vertrouwen."

Bogarde stelt dat zijn telefoon zaterdag roodgloeiend stond. "Pfff, ik heb alleen mijn appjes nog geopend. Dat waren er een stuk of zeventig. Het mooiste berichtje was van mijn ouders, ze keken de wedstrijd samen. 'We zijn supertrots op je. Je hebt er hard voor gewerkt, geniet ervan', stuurden ze. Echt heel mooi."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws