Update: Röseler van VVV naar Tweede Bundesliga: 'Altijd al voor ogen gehad'

Update: Röseler van VVV naar Tweede Bundesliga: 'Altijd al voor ogen gehad'

16-06-2020 12:05 Laatste update: 12:02
32

Nils Röseler gaat na zijn aangekondigde vertrek bij VVV-Venlo niet thuis op de bank zitten. De Duitse tweedeklasser SV Sandhausen staat op het punt hem transfervrij in te lijven.

Dat meldt Liga-Zwei.de. VVV maakte vorige maand bekend dat Röseler na vijf jaar trouwe dienst De Koel gaat verlaten. De kans is groot dat Sandhausen, de nummer tien van de Tweede Bundesliga, zijn nieuwe club wordt. De Duitsers betalen geen transfersom, omdat het contract van Röseler afloopt.

De 28-jarige Röseler speelde 164 wedstrijden voor VVV en was er bovendien vice-aanvoerder achter Danny Post. Bij Sandhausen wordt hij de opvolger van de Nederlander Jesper Verlaat, wiens contract niet wordt verlengd. Röseler zal Mario Engels, voormalig topscorer van Roda JC Kerkrade, volgend seizoen tegenkomen bij de Duitse club, die nog niet helemaal zeker is van handhaving. Het gat naar de nacompetitieplek bedraagt slechts zes punten.

Update: Röseler gaat inderdaad bij SV Sandhausen aan de slag: de huidige nummer 10 van de Tweede Bundesliga heeft het nieuws dinsdag bekendgemaakt. "Ik ben erg blij met deze stap en met een nieuwe uitdaging, na vier jaar in Venlo", aldus Röseler, die voor twee jaar heeft getekend. "De Tweede Bundesliga is iets dat ik altijd voor ogen heb gehad. Ik help graag mee om van Sandhausen een stabiele club op dit niveau te maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie