Pelupessy vergelijkt Engeland met Nederland: 'Ben er aan gewend, ongelooflijk'

Pelupessy vergelijkt Engeland met Nederland: 'Ben er aan gewend, ongelooflijk'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 16:09za 06-06-2020 om 16:09

Joey Pelupessy zette eerder deze week zijn handtekening onder een nieuw contract bij Sheffield Wednesday. In het Hillsborough Stadium is de sfeer geweldig, maar ook tijdens de uitwedstrijden door heel het land zijn de supporters geweldig, geeft Pelupessy aan.

De middenvelder vertrok in 2018 na een periode bij Heracles Almelo naar Sheffield Wednesday. "De tijd is hier voorbij gevlogen. Ik geniet ervan om op een hoger niveau en in een ander land te spelen", vertelt Pelupessy tegen The Star. "We spelen tegen grote clubs, dat is echt fantastisch."

Vooral de support van de fans is bijzonder. Ook tijdens de uitwedstrijden reizen er hordes fans met de ploeg mee. "Sheffield is een gigantische club met veel fans, die altijd komen. Ook in de uitwedstrijden", aldus Pelupessy. "Dat heeft me verrast, in Nederland zijn we al blij als er 500 fans naar een uitwedstrijd komen. Hier zijn het er 4.000 of 5.000, op een slechte dag 2.000. Dat is nog steeds veel. Ik ben er nu aan gewend, maar het is eigenlijk ongelooflijk. De steun geeft je een goed gevoel, dat is wat je wil als speler. Ik geniet ervan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws