Streuer: 'Ik heb liever een goede Nederlandse trainer dan een buitenlander'

Streuer: 'Ik heb liever een goede Nederlandse trainer dan een buitenlander'

08-06-2020 19:35 Laatste update: 19:44
54

Jan Streuer geeft de voorkeur aan een Nederlandse trainer voor FC Twente. Eerder deze week werd bekend dat de Duitser Alexander Zorniger in beeld is in Enschede.

Het is nog helemaal niet zeker wie er aankomend seizoen voor de groep staat, maar als het aan Streuer ligt wordt het een Nederlander. "Alles ligt nog open. Ik heb geen voorkeur voor een buitenlander. Ik heb liever een goede Nederlander dan een buitenlander", zegt Streuer tegen de NOS.

De 69-jarige Streuer denkt dat zijn netwerk van pas komt in de zoektocht naar spelers. Twente heeft er veel nodig. "Dat komt zeker van pas. Er hebben zelfs al mensen uit Brazilië gebeld. De scout die ik heb aangesteld bij Shakhtar Donetsk belde twee dagen geleden al dat hij allerlei spelers had, maar dan heb je weer een probleem met de niet-EU-spelers."

"Sommige Brazilianen hebben een Europees paspoort, maar het blijft moeilijk. Het is het mooiste wat er is als je geld hebt en spelers kunt halen. Bij Shakhtar was dat makkelijk en kon je spelers halen, maar hier wordt dat moeilijker."