Getafe snijdt zichzelf in de vingers en verliest verhit potje in slotfase

12-06-2020 21:41
44

Getafe is slecht uit de coronaonderbreking gekomen. Op bezoek bij nummer acht Granada werd een pijnlijke 2-1 nederlaag geleden. Daardoor heeft Getafe de vierde plaats, die voor het grijpen lag, laten liggen.

Getafe had lang uitzicht op een goed resultaat bij Granada. De ploeg van trainer José Bordalás (foto) kwam al na twintig minuten spelen op 0-1 door David Timor. Marc Cucurella bediende hem. Granada draaide de wedstrijd in de tweede helft helemaal om en sloeg in de slotfase twee keer toe. Carlos Fernández Luna maakte in de 70e minuut gelijk en scoorde even later opnieuw. Getafe-doelman David Soria had wellicht maar aan de tweede treffer van Granada kunnen doen.

Overigens deed ook Deyverson mee. De Braziliaan, een oude bekende van Ajax, liet zich in de tweede helft van zijn slechtste kant zien door makkelijk naar de grond te gaan in een poging om zijn tegenstander een kaart aan te smeren. Zijn aanstellerige gedrag werd niet bestraft met geel. Getafe kreeg in totaal vier gele kaarten, Granada maar liefst zes. Het zegt veel over hoe de wedstrijd gespeeld werd.

Real Sociedad en Getafe hebben nog steeds evenveel punten (46), maar eerstgenoemde ploeg kan bij winst op Athletic Bilbao wel drie punten uitlopen.