'Van Dijk troeft De Jong en Huntelaar af en is rijkste Nederlandse voetballer'

'Van Dijk troeft De Jong en Huntelaar af en is rijkste Nederlandse voetballer'

13-06-2020 13:42
53

Waar Cristiano Ronaldo en Lionel Messi de internationale ranglijsten aanvoeren, boert Virgil van Dijk op nationaal vlak uitstekend. De Liverpool-verdediger is de best verdienende Nederlandse voetballer, meldt Quote.

Het tijdschrift stelde een lijst samen van de elf rijkste Nederlandse sporters. Van Dijk speelde inmiddels 37 miljoen euro aan salarissen bij elkaar en staat op plek vijf, op gepaste afstand van 'winnaar' Xander Bogaerts (156 miljoen). Bij Liverpool strijkt de aanvoerder van Oranje 11,5 miljoen euro per seizoen op, al zou zijn contract spoedig opgewaardeerd kunnen worden.

Ook Nigel de Jong heeft geen klagen. De 35-jarige routinier is inmiddels actief voor Al-Shahania Sports Club in Qatar, waar hij tonnen toevoegt aan zijn vermogen van 33 miljoen euro. Daarmee staat hij op de achtste plaats. Klaas-Jan Huntelaar verdiende goed bij clubs als Ajax, Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 en volgt hem met 31 miljoen op de voet.

Met Georginio Wijnaldum en Memphis Depay halen nog twee voetballers de top-elf. De middenvelder van Liverpool is al dertien jaar actief op het hoogste niveau en vergaarde inmiddels dertig miljoen. Op Anfield staat hij voor 5,5 miljoen per seizoen op de loonlijst.

Memphis Depay heeft een vergelijkbar salaris bij Olympique Lyon. Als zijn inkomens bij PSV en Manchester United daarbij worden opgeteld komt hij uit op 26 miljoen.