Koster: 'Ik ben op veel plekken geweest, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt'

Koster: 'Ik ben op veel plekken geweest, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt'

15-06-2020 07:00
83

Adrie Koster leidde Willem II dit seizoen naar een historische vijfde plek in de Eredivisie. Met die eindrangschikking is hij dik tevreden, maar de trainer voelt dat er misschien nog wel meer in had gezeten.

"Er wordt her en der geroepen dat de vijfde plaats geflatteerd is. Ik stel daar tegenover dat we bij het uitspelen van de competitie, gezien het resterende programma, best nog hoger hadden kunnen eindigen", zegt Koster in het Brabants Dagblad. Nummer vier PSV stond op vijf punten. "We hadden het seizoen graag afgemaakt."

De ervaren trainer van Willem II baalt ervan dat het seizoen 'wel erg abrupt' is afgelopen. "Het afscheid kreeg een andere context. We hebben onze geweldige prestatie dit seizoen niet met de supporters kunnen delen. Dat knaagt."

Die supporters gaat Koster missen als er vanaf september weer gevoetbald mag worden in de Eredivisie. "Het gaat om die twaalfde man, de magie van het volle stadion. Ik ben op veel plekken geweest, maar zoals het er in Tilburg de laatste jaren toegaat heb ik het nog nooit meegemaakt."