PSV verwijdert Van Veenendaal-nieuws, 'Champions League kan transfer vertragen'

PSV verwijdert Van Veenendaal-nieuws, 'Champions League kan transfer vertragen'

Gepubliceerd: woensdag 24 juni 2020 om 13:39wo 24-06-2020 om 13:39

Laatste update: woensdag 24 juni 2020 om 13:45wo 24-06-2020 om 13:45

Sari van Veenendaal sluit na het seizoen 'gewoon' aan bij PSV. De doelvrouw van de Oranje Leeuwinnen werd medio mei gepresenteerd in Eindhoven, maar de berichten over haar Eindhovense transfer werden van de PSV-kanalen verwijderd.

Dit zorgde voor een hoop speculatie, maar volgens PSV is er niets aan de hand. Van Veenendaal zou per 1 juli de overstap maken, maar het uitstel van de Women's Champions League kan voor vertraging zorgen, bericht het Eindhovens Dagblad. De beste keepster van het jaar 2019 zit met Atlético Madrid nog in het toernooi en neemt het in de kwartfinales op tegen het FC Barcelona van Lieke Martens Stefanie van der Gragt - die overigens ook een zomerse transfer maakt, naar Ajax - deze ontmoeting staat voor eind augustus op de planning.

De UEFA heeft nog geen beslissing genomen over casussen zoals die van Van Veenendaal. De doelvrouw kan per 1 juli overstappen en de Champions League-afsluiting met Atlético missen óf twee maanden langer in Madrid blijven en pas per 1 september verkassen. Mocht er gekozen worden voor de laatste optie, dan heeft dat voor PSV in principe weinig gevolgen: het Eredivisie-seizoen begint immers pas na 1 september.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws