PSV verrast opnieuw: voormalig Oranje-aanvoerster keert terug naar Eredivisie

PSV verrast opnieuw: voormalig Oranje-aanvoerster keert terug naar Eredivisie

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 15:35wo 03-06-2020 om 15:35

PSV heeft opnieuw een verrassende slag geslagen: na Oranje-keepster Sari van Veenendaal maakt ook Mandy van den Berg de overstap naar Eindhoven. De 29-jarige verdediger komt transfervrij over van Valencia.

"Een terugkeer naar de Eredivisie is altijd iets geweest wat ik een keer zou willen. De vraag was alleen wanneer? Nu is dat moment daar", reageert Van den Berg op de PSV-site. "Ik kijk er enorm naar uit om na acht jaar weer thuis te komen in Nederland en met mijn nieuwe uitdaging aan de slag te gaan."

Van den Berg heeft negentig interlands voor Oranje gespeeld. Ze besloot zich niet langer beschikbaar te stellen voor bondscoach Sarina Wiegman, nadat ze tijdens het gewonnen EK in eigen land haar basisplaats was kwijtgeraakt. In clubverband speelde ze onder meer in Zweden (Vittsjö GIK), Noorwegen (LSK Kvinner) en Engeland (Liverpool FC en Reading). Sinds 2018 kwam ze uit voor Valencia.

Vorige maand verraste PSV Vrouwen ook al door Van Veenendaal, vorig jaar uitgeroepen tot beste keepster ter wereld, aan te trekken. De Eindhovenaren eindigden afgelopen seizoen bovenaan in de Eredivisie en spelen volgend seizoen Champions League-voetbal.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws