Genee doet onthulling: "Eigenlijk spraken we al niet meer met elkaar"

26 juni 2020 om 07:00
Laatste update: 26 juni 2020 om 08:30

Wilfred Genee baalt als een stekker dat Veronica Inside de eindstreep niet heeft gehaald. Voor de gewraakte uitzending van vorige week maandag waren de verhoudingen tussen de presentator en analisten Johan Derksen en René van der Gijp al vertroebeld.

"Eigenlijk spraken we al niet meer met elkaar", vertelt Genee in zijn radioprogramma Veronica Inside. "Dat had er ook mee te maken dat we ons programma misschien op dagelijkse basis zouden gaan maken, daar werden we het niet over eens. We moesten eigenlijk nog even doorbijten tot einde seizoen."

Na de uitzending van afgelopen maandag barstte de bom. Derksen en Van der Gijp voelden zich in het racismedebat gepiepeld door Genee. Bovendien was Derksen naar eigen zeggen niet tijdig ingelicht over de aanwezige gasten (advocate Natacha Harlequin en oud-international Dries Boussatta, red.).

"Terwijl ik zaterdag samen met René van der Gijp naar Grolloo ben gereden om het met ze door te spreken", reageert Genee, die in zijn radioshow twintig minuten de tijd nam voor een toelichting. "Ze waren het ermee eens dat we gasten zouden hebben. In mijn beleving hebben we het allemaal vooraf besproken. Maar dat is duidelijk niet hun beleving."

Na een reeks verwijten gooide Derksen donderdagmiddag olie op het vuur dat hij in de huidige setting van Veronica Inside niet meer wil aanschuiven bij Genee. De laatste uitzending van het seizoen werd bovendien geschrapt. Talpa-directeur Marco Louwerens gaat deze zomer proberen de ruzie tussen het Veronica Inside-trio te lijmen.