Voorlopig geen nieuwe Ejuke in Heerenveen: 'Volmondig nee op dit moment'

Voorlopig geen nieuwe Ejuke in Heerenveen: 'Volmondig nee op dit moment'

Gepubliceerd: vrijdag 26 juni 2020 om 19:21vr 26-06-2020 om 19:21

SC Heerenveen moet na de coronacrisis een pas op de plaats maken, beaamt algemeen directeur Cees Roozemond. Nieuwe spelers uit de categorie-Chidera Ejuke zullen er voorlopig niet komen in het Abe Lenstra Stadion.

De Nigeriaan kwam afgelopen over van het Noorse Vålerenga en moet wettelijk gezien meer dan vier ton per jaar verdienen, omdat hij een speler van buiten de EU is. "Je moet je daarom bijvoorbeeld afvragen of je in de huidige situatie wel spelers van buiten de EU, zoals Ejuke, moet aantrekken", aldus Roozemond in gesprek met het Friesch Dagblad. "Op dit moment kan ik daar volmondig nee op zeggen."

Diezelfde Ejuke is bovendien één van de spelers die Heerenveen aan het benodigde transferkapitaal zou kunnen helpen: de nummer 10 van Nederland sloeg al een Chinees bod van zeven miljoen euro af en hoopt op de absolute jackpot voor de buitenspeler. "Chiddi Ejuke, Joey Veerman, Ibrahim Dresevic, Mitchell van Bergen. Daarvan zou je kunnen zeggen dat ze onze pareltjes zijn", somt Roozemond op. "En laat dat nou net de vier spelers zijn die voor meerdere jaren vastliggen."

Zoals wel vaker lijken de transferinkomsten als compensatie voor de 'reguliere' verliezen te moeten dienen in Friesland. "Het hoort er ook een beetje bij. We hebben altijd gezegd: ons grootste investeringsmodel is het hebben van spelers die potentieel hebben", beaamt Roozemond. "We zijn een opleidingsclub en ook een scoutingsclub. Heerenveen ontleent zijn bestaansrecht al heel veel jaren aan het doorverkopen van spelers. En we staan daar niet alleen in, andere clubs moeten dat ook."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Begrijpelijk dat Heerenveen meer dan 7 miljoen euro vraagt voor Ejuke?

(1243 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws