Van Bommel nog niet klaar met PSV: 'Gezegd dat ik zwaar teleurgesteld in ze ben'

28 juni om 12:20

Onterecht en zwaar teleurstellend, zo omschrijft Mark van Bommel zijn ontslag bij PSV in december 2019. De trainer kan nauwelijks begrip opbrengen voor het besluit van de Eindhovense clubleiding om in te grijpen.

"Ik vond het onterecht en zwaar teleurstellend", aldus Van Bommel, die bij het ANP ook zijn verhaal deed, voor de camera van de NOS. "Ja, de resultaten waren slecht, maar de manier waarop de spelers en staf samenwerkten was gewoon uitstekend. De trainingen waren heel erg goed en het voetbal was helemaal niet zo slecht."

Door dat goede voetbal had Van Bommel meer krediet verdiend, vindt hijzelf. "Als je goed voetbalt, is de kans groter dat je gaat winnen. Als het voetbal heel slecht was geweest, was het heel moeilijk geweest om het om te draaien. Maar als mensen binnen de club nerveus worden, wordt het heel erg moeilijk. Of ik dat de clubleiding kwalijk neem? Ja, natuurlijk."

"Ik heb gezegd dat ik zwaar teleurgesteld in ze ben en dat ik het er niet mee eens ben. Twee overwinningen in twaalf wedstrijden vonden zij kunnen, maar het is wel te verklaren. Als je je twee beste spelers (Donyell Malen en Steven Bergwijn, red.) verliest... Als zulke spelers op het veld staan, spelen de anderen ook beter. Dat heb ik zelf ook ervaren. Dat is een gevoel."

Van Bommel is een halfjaar na zijn ontslag nog altijd 'geraakt'. "Het was mijn eerste baan als hoofdtrainer. In het eerste jaar doe je het heel erg goed, maar word je geen kampioen. Het tweede jaar begint ook heel erg goed en dan ontstaat een situatie waar je weinig invloed op hebt. Als de resulaten uitblijven, ben je afhankelijk van de leiding van de club."