Blind: 'Overmars zei ongeveer een jaar geleden dat hij contact had met Arjen'

Blind: 'Overmars zei ongeveer een jaar geleden dat hij contact had met Arjen'

Gepubliceerd: zondag 28 juni 2020 om 16:45zo 28-06-2020 om 16:45

Laatste update: zondag 28 juni 2020 om 23:07zo 28-06-2020 om 23:07

Ziggo Sport-analist Danny Blind heeft zondagmiddag een opmerkelijke onthulling over Arjen Robben gedaan. Volgens de ex-bondscoach – ook lid van Ajax' raad van commissarissen – is er in het recente verleden contact geweest tussen de Amsterdammers en Robben.

De 96-voudig Oranje-international beëindigde in 2019 zijn carrière, maar wil de draad nu weer oppakken bij jeugdliefde FC Groningen. Toen Robben afzwaaide bij Bayern München, viel zijn naam in Amsterdam, weet Blind. "Ik weet uit het verleden dat Marc Overmars (directeur voetbalzaken bij Ajax, red.) weleens tegen mij heeft gezegd dat hij contact had met Arjen. Om te kijken wat hij ging doen. Dan heb ik het over ongeveer een jaar geleden", aldus de geboren Zeeuw tijdens de Ziggo Sport-uitzending rondom het FA Cup-duel Sheffield United-Arsenal. Van een verrassende Ajax-transfer zou het toen niet komen. "Ze gingen naar huis, het was klaar", was toen de teneur.

Nu gaat Robben het dus tóch nog proberen. Blind vermoedt niet dat Overmars opnieuw contact heeft gezocht met Robben, in 2004 nog ploeggenoot tijdens het EK in Portugal. "Ik weet niet of er recent nog contact is geweest. Ik denk van niet, maar ik weet het ook niet", aldus Blind.

De oud-speler én oud-trainer van Ajax is benieuwd naar de naderende rentree van Robben en hoopt dat linkspoot uit Bedum nog kan schitteren. "Het is een verrijking voor de Eredivisie. We kunnen zo'n blikvanger best gebruiken. Ik hoop het van harte, want ik heb hem echt heel hoog zitten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Robben terug in de Eredivisie: goed idee?

Ja
90%
Nee
10%
(7524 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws