Van Persie wrijft zich in de handen: 'Echt, die backs gaan iets meemaken...'

Van Persie wrijft zich in de handen: 'Echt, die backs gaan iets meemaken...'

Gepubliceerd: dinsdag 30 juni 2020 om 07:32di 30-06-2020 om 07:32

Robin van Persie kan niet wachten totdat hij zijn oude Oranje-maatje Arjen Robben weer in de Eredivisie mag bewonderen. Robben maakte zaterdag bekend dat hij het na één jaar voetbalpensioen weer wil gaan proberen bij jeugdliefde FC Groningen.

Dat de rentree van Robben een succes zal zijn, lijdt voor Van Persie geen twijfel. "Ik denk dat een heleboel vleugelverdedigers de meest leerzame tijd van hun carrière gaan meemaken. Echt, die backs gaan iets meemaken wat ze nooit eerder hebben meegemaakt", vertelt hij aan De Telegraaf. "Als hij fit is, loopt hij ze er links en rechts nog af."

De Nederlands elftal-topscorer aller tijden keerde zelf ooit terug bij Feyenoord, als afsluiter van zijn rijke carrière, en weet wat Robben kan verwachten. "De weerstand is hier minder dan je gewend bent. De aanslagen op je benen zijn minder. Arjen was de Champions League en de Bundesliga gewend, dat is fysiek een stuk zwaarder", aldus RvP, die merkte dat hij met respect werd ontvangen door zijn tegenstanders. "Ook als het er in een wedstrijd even pittiger aan toe ging, bleef er voor mij een bepaald respect. Spelers in de Eredivisie gaan het straks ook een eer vinden dat ze nog tegen Arjen mogen spelen."

Robben werd zondag officieel voorgesteld door FC Groningen, dat groots uitpakte met de terugkeer van de verloren zoon. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Robben terug in de Eredivisie: goed idee?

Ja
90%
Nee
10%
(7524 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws