Fer denkt terug aan duels met Diemers: Die kunnen we er goed bij hebben

Fer denkt terug aan duels met Diemers: "Die kunnen we er goed bij hebben"

Gepubliceerd: woensdag 1 juli 2020 om 23:37wo 01-07-2020 om 23:37

Het heeft even wat voeten in de aarde gehad, maar Leroy Fer en Feyenoord gaan alsnog langer met elkaar door. De routinier zal zijn aflopende contract met twee jaar 'Ferlengen', maakte Feyenoord dinsdag bekend.

De stadionclub wilde aanvankelijk niet verder gaan dan één jaar, maar is nu alsnog overstag gegaan. "Het heeft een tijdje geduurd. Toch was de intentie van beide kanten altijd om met elkaar door te gaan", aldus Fer in gesprek met het Algemeen Dagblad. De controleur kwam afgelopen zomer na negen jaar terug in De Kuip en kreeg de tijd om weer in vorm te komen. Dat lukte hem ook, getuige zijn Oranje-oproep vlak voor de coronacrisis. "Nu ben ik ook echt fit. Ik kan straks de voorbereiding beginnen op een hoog niveau. Niet zoals een jaar geleden met een achterstand."

Fer merkt tot zijn genoegen dat de selectie verder aardig bij elkaar is gebleven. Ook trainer Dick Advocaat plakt er nog een jaartje aan vast: De Kleine Generaal heeft een belangrijke rol gespeeld in de contractverlenging. "Die heeft eerder gevraagd: Leroy, wil je echt blijven? Dat wilde ik en de trainer zei dat hij zich er ook sterk voor zou maken." Mark Diemers komt bovendien de gelederen versterken. "Hij was bij Fortuna Sittard een belangrijke schakel. Hij was mijn directe tegenstander in die duels en ik vond hem sterk. Die kunnen we er goed bij hebben", aldus de tevreden Fer.

Christian Conteh moet na Diemers de tweede zomeraanwinst worden, mits zijn medische keuring geen problemen oplevert. Eric Botteghin daarentegen zal de stadionclub transfervrij: Advocaat zoekt daarom nog een centrale verdediger, maar wellicht zal oude bekende Edgar Ié de vacature invullen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Stelling: een Fer in vorm moet mee naar het EK

(1558 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws