'Ajax bereikt akkoord met Santos en tikt alsnog één miljoen euro af'

'Ajax bereikt akkoord met Santos en tikt alsnog één miljoen euro af'

Gepubliceerd: donderdag 2 juli 2020 om 00:05do 02-07-2020 om 00:05

Ajax heeft alsnog één miljoen euro naar Santos overgemaakt voor de transfer van Giovanni, bericht het Braziliaanse GloboEsporte. De overkomst van de achttienjarige aanvallende middenvelder heeft tot heel wat juridisch geruzie tussen beide clubs geleid.

Ajax meldde eind februari al dat het een akkoord met Giovanni had gesloten en dat het naar de FIFA stapte omdat Santos en de Braziliaanse bond hem niet vrij wilden geven. Begin maart werd de transfer alsnog wereldkundig gemaakt: Ajax zou slechts een opleidingsvergoeding van vijf ton betalen, maar Santos claimde dat de speler een contract had en dat het daardoor recht had op een transfersom.

Die zal er ook komen, meldt GloboEsporte: volgens het medium hebben Ajax en Santos een akkoord bereikt over een vergoeding voor Giovanni, die één miljoen euro zal bedragen. Santos kan dit bedrag goed gebruiken: de club huurt de 25-jarige Luan Peres van Club Brugge, maar slaagde er niet in om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen en riskeerde een transferban. Als de eerste betaling van Ajax binnen is, kan Santos zijn achterstallige betalingen overmaken aan de Belgen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws