Landstitel leefde bij spelers Feyenoord: 'Lang ongeslagen en Ajax in mindere fase'

Landstitel leefde bij spelers Feyenoord: 'Lang ongeslagen en Ajax in mindere fase'

02-07-2020 16:55
142

Leroy Fer hoopt komend seizoen met Feyenoord een gooi naar de landstitel te doen. De 31-jarige middenvelder denkt dat de ploeg van trainer Dick Advocaat ook in de afgebroken jaargang nog een goede kans maakte op het kampioenschap.

De coronacrisis 'ontnam' Feyenoord die kans. "Gezien de gezondheidscrisis vind ik ontnomen een te groot woord", reageert Fer in De Telegraaf. "Wel stond er een boeiende slotfase van het seizoen voor ons voor de deur met de bekerfinale tegen FC Utrecht en onze rol in de kampioensrace. Zeker omdat we met Feyenoord in een positieve flow zaten en maar bleven winnen. Niet altijd met even goed voetbal hoewel dat ook steeds beter werd."

Volgens Fer, die dinsdag zijn contract in De Kuip verlengde, leefde de landstitel in de spelersgroep. Feyenoord had een achterstand van zes punten op Ajax en AZ, maar de Amsterdammers moesten nog naar De Kuip en de Rotterdammers nog naar Alkmaar. "We waren allang ongeslagen met Advocaat, draaiden goed, AZ trouwens ook, maar Ajax zat in een mindere fase. We zullen nooit weten of we kampioen hadden geworden."

Naast de titelaspiraties met Feyenoord hoopt Fer ook in beeld te blijven bij Oranje richting het EK. In maart maakte hij deel uit van de voorselectie. "Mooi dat bondscoach Ronald Koeman m’n goede prestaties bij Feyenoord op die manier bevestigde. Voor het EK biedt het geen garantie. Ik focus me gewoon op Feyenoord en draai ik een goed seizoen dan hoop ik dat het voldoende is voor een plaats in de EK-selectie. Dan ben ik 31 jaar, dat moet kunnen toch?"

No Poll