PEC Zwolle maakt Hamer-verkoop officieel: 'Engeland is mijn droom'

3 juli om 15:05
Laatste update: 3 juli om 15:09

De kogel is door de kerk: Gustavo Hamer is speler van Coventry City. De Championship-club neemt de 23-jarige middenvelder over van PEC Zwolle.

Hamer heeft een meerjarig contract ondertekend in Engeland. Coventry, dat als nummer één promoveert naar het Championship, neemt hem voor meer dan één miljoen euro over van PEC Zwolle, waar het contract van de middenvelder nog één jaar doorliep.

"Ik kijk met warme gevoelens terug op de afgelopen twee seizoenen", zegt Hamer in zijn afscheidswoord op de website van PEC. "Hier in Zwolle heb ik mij goed kunnen ontwikkelen, als voetballer maar ook als mens."

"Mensen die mij kennen weten dat het altijd een droom is geweest om in Engeland te spelen. Deze kans pak ik dan ook met twee handen aan en het doet me goed dat ik PEC Zwolle niet met lege handen achterlaat", doelt hij op de transfersom.

Hamer speelde de laatste twee seizoenen vijftig wedstrijden voor PEC Zwolle. Daarin scoorde hij vier keer en gaf hij zeven assists. Eerder kwam de middenvelder uit voor Feyenoord en FC Dordrecht.

"Met Gustavo vertrekt er één van onze steunpilaren", reageert technisch manager Mike Willems. "Hij heeft de afgelopen periode een dermate goede ontwikkeling doorgemaakt en zich in de internationale kijker gespeeld, dat het simpelweg niet mogelijk was hem hier in Zwolle te houden. Met het aantrekken van Rico Strieder hebben we al geanticipeerd op het vertrek van Gustavo."