Fortuna Sittard slaat slag en legt koopje voor drie seizoenen vast

Fortuna Sittard slaat slag en legt koopje voor drie seizoenen vast

Gepubliceerd: maandag 6 juli 2020 om 09:08ma 06-07-2020 om 09:08

Fortuna Sittard heeft ook volgend seizoen de beschikking over George Cox. De Limburgers hebben de Engelse linksback definitief ingelijfd.

Cox speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Fortuna Sittard en kon door de club voor 50.000 euro definitief worden overgenomen van Brighton & Hove Albion. Van die optie heeft de Eredivisie-club nu gebruik gemaakt. Cox tekent voor drie seizoenen in Sittard.

Daar is de 22-jarige Brit zelf dolblij mee. "Ik ben de club ontzettend dankbaar voor de kans die ze mij geven", zegt de linksback op de website van Fortuna Sittard. "Ik heb het in het afgelopen seizoen enorm naar mijn zin gehad bij Fortuna Sittard. Het voelt vertrouwd en ik ben blij dat ik me hier verder kan ontwikkelen als speler. Ik kijk uit naar de jaren die volgen."

Ook technisch manager Sjors Ultee is blij met de deal. "George heeft afgelopen seizoen een goede ontwikkeling doorgemaakt en wij hebben er alle vertrouwen in dat hij nog veel meer stappen kan maken bij ons. Dat vertrouwen hebben we ook meteen na het seizoen uitgesproken door de optie te lichten. We zijn blij dat George nu definitief is vastgelegd", aldus Ultee.

Cox speelde afgelopen seizoen 21 duels voor Fortuna Sittard in de Eredivisie en scoorde daarin eenmaal.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws