'Ajax maakt werk van terugkeer Klaassen: Werder Bremen ontvangt miljoenenbod'

'Ajax maakt werk van terugkeer Klaassen: Werder Bremen ontvangt miljoenenbod'

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 18:25do 09-07-2020 om 18:25

Ajax maakt werk van een terugkeer van Davy Klaassen, zo meldt BILD donderdag. Directeur voetbalzaken Marc Overmars van de Amsterdammers bereidt een bod voor van acht tot negen miljoen euro op de 27-jarige middenvelder. Geld dat Werder Bremen goed kan gebruiken, zo klinkt het.

Klaassen verzekerde zich maandag met Werder Bremen van lijfsbehoud in de Bundesliga, maar dat weerhoudt Ajax er dus niet van om een poging te wagen. De zestienvoudig international van het Nederlands elftal zou bovendien openstaan voor een terugkeer naar de Johan Cruijff Arena, waar hij de opvolger lijkt te moeten worden van Donny van de Beek.

Onder meer Voetbal International schreef vorige week al dat Klaassen een optie is voor Ajax, dat versterking zoekt voor de nummer tien-positie. Klaassen doorliep de jeugdopleiding in Amsterdam en trok in 2017 na het bereiken van de Europa League-finale als aanvoerder de deur achter zich dicht. Hij maakte voor 27 miljoen euro de overstap naar Everton.

In Engeland kwam de middenvelder echter niet uit de verf, waardoor Werder Bremen hem al na één seizoen ophaalde voor 13,5 miljoen. In Duitsland heeft Klaassen nog een contract tot medio 2022. Dit seizoen was hij in 33 Bundesliga-duels goed voor zeven goals en zes assists.

Bremen wil 'dubbele cijfers'
Volgens BILD lijkt Bremen open te staan voor een vertrek van Klaassen, maar alleen voor 'dubbele cijfers'. Door de wankele financiële situatie kunnen Die Grün-Weißen het geld goed gebruiken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws