Jonker stemt tegen: Er loopt veel talent bij Ajax, ga daar dan mee aan de gang

Jonker stemt tegen: "Er loopt veel talent bij Ajax, ga daar dan mee aan de gang"

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 11:41za 11-07-2020 om 11:41

Dat Ajax interesse heeft in Pierre-Emile Hojbjerg van Southampton, verrast Andries Jonker. Hij vraagt zich af welke speler zijn plaats moet afstaan voor de Deense middenvelder.

Volgens Engelse en Nederlandse media heeft Ajax interesse in Hojbjerg. "In mijn laatste jaar bij Bayern München hebben we grote inspanningen verricht om hem te halen", zegt Jonker bij NH Sportcafé. "Hij heeft die verwachtingen niet kunnen invullen. Dat de naam van Hojbjerg in verband wordt gebracht met Ajax, verbaast me. Het is geen jong talent meer. Z'n belofte van toen heeft hij niet in kunnen lossen."

"Southampton is een club uit het rechterrijtje van de Premier League. Dan moet je een goede greep doen, met Tadic is dat gelukt. Ik heb veel vertrouwen in de huidige generatie jeugdspelers, zoals Eiting en Gravenberch", zegt Jonker. "Dat Klaassen Van de Beek op moet volgen snap ik, maar ik snap niet wat Hojbjerg moet toevoegen en wie daarvoor moet wijken."

Dat Klaassen genoemd wordt bij Ajax is Jonker ook niet ontgaan. "Dat kan ik niet loskoppelen van een mogelijk vertrek van Van de Beek. Er loopt veel talent bij Ajax, ga daar dan mee aan de gang. Er komen veel middenvelders aan. Ik kan me niet voorstellen dat ze op de kwaliteitsimpuls Klaassen zitten te wachten. Maar ik kan me wel voorstellen dat ze een middenvelder willen die het klappen van de zweep kent."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat zou jij Klaassen aanraden?

(2637 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws