Van der Vaart reageert op Ajax-interesse in Højbjerg: 'Geen fan'

Van der Vaart reageert op Ajax-interesse in Højbjerg: 'Geen fan'

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 19:38wo 08-07-2020 om 19:38

Rafael van der Vaart is niet bijster onder de indruk van de interesse van Ajax in Pierre-Emile Højbjerg. Volgens de oud-international is de Deense middenvelder 'geen hoogvlieger', zo vertelt hij aan Ziggo Sport.

"Hij heeft ook in Duitsland gespeeld en ik moet eerlijk zeggen dat ik het een beetje een huis-tuin-en-keukenvoetballer vond. Gewoon een prima speler, maar geen Ajax-speler", reageert Van der Vaart. Dat Højbjerg clubs als Bayern München, Schalke 04 en Southampton op zijn palmares heeft staan, zegt de oud-Ajacied niet zo veel. "Wat is ervaring? Ik ben geen groot fan van hem."

"Als Ajax-speler moet je er echt bovenuit steken", vervolgt Van der Vaart. "Misschien heb ik het mis, maar het is niets bijzonders. Daar gaat niet ineens de Arena vol voor lopen. Hij kan prima voetballen, maar het is geen hoogvlieger. Hij begon eigenlijk als nummer 10. Als je steeds verder naar achter gaat, betekent dat al dat je niet goed genoeg bent voor '10'."

"Hij is bruikbaar voor Ajax, maar we hoeven er geen wonderen van te verwachten", besluit Van der Vaart. Naar verluidt hebben de Amsterdammers forse concurrentie. Ook Tottenham Hotspur en Everton zijn concreet voor de Deense international.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws