De Jong genoot van Ajax-comeback: 'Dat zorgde ervoor dat veel spelers bleven'

De Jong genoot van Ajax-comeback: 'Dat zorgde ervoor dat veel spelers bleven'

Gepubliceerd: zondag 12 juli 2020 om 18:54zo 12-07-2020 om 18:54

Siem de Jong denkt met veel plezier terug aan zijn terugkeer bij Ajax. De middenvelder kwam dan wel niet veel in actie in de ArenA, hij genoot ervan om bij de selectie te horen die het in de Champions League schopte tot de halve finales.

"Het seizoen dat ik arriveerde was een moeilijke", geeft De Jong aan in gesprek met Chronicle Live. "In het voorseizoen waren er wat persoonlijke problemen bij Ajax, dat seizoen was een raar seizoen. Ze hadden het talent, de spelers en ik denk dat het de juiste beslissing was om wat oudere spelers bij de selectie te halen."

Dat veranderde de zaak bij Ajax, zag ook De Jong. "Er veranderde veel in de zomer toen ik terugkeerde", geeft hij aan. "Er waren veel goede spelers, veel concurrentie. Dat betekende voor mij dat ik een andere rol ging spelen. Ik zou niet in veel wedstrijden starten, maar ik genoot van de tijd met een groot aantal goede spelers."

Champions League
De goede reeks in de Champions League, waarin Ajax de halve finale haalde, was een hoogtepunt. "Om de jongens de halve finales van de Champions League te zien halen, dat was echt een goede prestatie. De club investeerde ook in een aantal spelers om op die manier te proberen om te voorkomen dat ze naar Engeland en andere competities zouden vertrekken. Dat zorgde ervoor dat veel spelers bleven", sluit De Jong af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws