Instagram-account Fortuna Sittard ontploft door oproep mediatycoon Ilicali

Instagram-account Fortuna Sittard ontploft door oproep mediatycoon Ilicali

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 10:40wo 15-07-2020 om 10:40

Laatste update: woensdag 15 juli 2020 om 10:54wo 15-07-2020 om 10:54

Het Instagram-account van Fortuna Sittard is deze week ontploft. Het heeft volgens De Limburger alles te maken met een oproep van de Turkse mediatycoon Acun Ilicali.

Het is geen geheim dat Fortuna Sittard-voorzitter Isitan Gün in gesprek is met Ilicali over een rol bij de Limburgse eredivisionist. De Turkse mediatycoon moet mede-eigenaar worden. In de aanloop naar zijn komst, riep hij maandagavond tijdens het programma Survivor (de Turkse editie van Expeditie Robinson) de kijkers op om het Instagram-account van Fortuna Sittard te volgen.

Dat heeft Fortuna geen windeieren gelegd: de club kreeg er binnen twee dagen tienduizenden volgers bij. De teller staat op ruim 50 duizend volgers, waar dat er maandagavond nog geen 21 duizend waren. Onder de laatste posts staan vrijwel alleen maar Turkse reacties.

Ilicali is één van de bekendste personen van Turkije, haalde als producent Deal or no Deal?, Got Talent, The Voice en Dancing with the Stars naar de Turkse televisie en brak in mei nog een Instagram-record. Fortuna Sittard hoopt met Ilicali, die als nieuwe mede-eigenaar is geïntroduceerd bij de KNVB, de weg richting een hoger standaardbudget in te zetten, liet Gün al weten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws