'Kudus potentiële vervanger Van de Beek, echt grote clubs zaten achter hem aan'

'Kudus potentiële vervanger Van de Beek, echt grote clubs zaten achter hem aan'

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 19:56wo 15-07-2020 om 19:56

Laatste update: woensdag 15 juli 2020 om 20:56wo 15-07-2020 om 20:56

Mohammed Kudus lijkt bij Ajax de potentiële opvolger te moeten worden van Donny van de Beek. Dat voorspelt clubwatcher Freek Jansen van Voetbal International.

"Het is een dynamische speler, die vooral ook als nummer tien uit de voeten moet kunnen", laat Jansen weten. "Dat maakt het interessant, want Donny van de Beek is natuurlijk dé nummer tien van Ajax op dit moment. De kans is nog steeds heel groot dat hij deze zomer vertrekt. Dan heb je met Kudus een potentiële vervanger in huis."

Of de negentienjarige Ghanees de gewenste aanvallende versterking van 'Champions League-niveau' is die er gelijk staat, is afwachten. "Dat is lastig in te schatten, maar ze zien wel de potentie. Er waren heel veel andere clubs die achter hem aanzaten, echt grote clubs uit Engeland en Duitsland. Het is dus wel echt een speler die opvalt. Maar vorig jaar dachten we van Álvarez en Marin ook dat het spelers zouden zijn die Ajax echt sterker zouden maken."

"Voor Kudus geldt hetzelfde als voor Antony", vervolgt Jansen. "Hoeveel tijd hebben ze nodig om hun beste spel te laten zien? Ze zullen niet verwachten dat hij er op de eerste training gelijk staat. Maar het is een groot talent, absoluut."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wordt Kudus een hit bij Ajax?

(7366 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws