Luijckx wijst beste positie aan van Kudus: 'Een typische Ajax-speler'

Luijckx wijst beste positie aan van Kudus: 'Een typische Ajax-speler'

14-07-2020 20:50 Laatste update: 21:06
40

Kees Luijckx verwacht dat Mohammed Kudus bij Ajax in aanmerking komt voor de positie van aanvallende middenvelder. De 34-jarige Nederlandse verdediger is onder de indruk van de Ghanees, maar ziet nog voldoende verbeterpunten.

Luijckx vocht als verdediger van Silkeborg IF directe confrontaties met Kudus uit. "Je ziet gewoon dat hij het heeft", zegt hij tegen Voetbal International. "Een maandje terug was hij echt weergaloos toen wij nog tegen hem hebben gespeeld, dat was ongelooflijk. Zijn balvastheid is zijn grootste kwaliteit. Hij raakt niet in paniek, omdat hij altijd zijn balvastheid heeft. Maar het is voor hem ook de uitdaging dat hij ook moet leren om sneller te gaan spelen."

"Ik vind hem geen echte spits, meer een aanvallende middenvelder. Ik denk dat ze hem daar ook voor gaan halen", vervolgt Luijckx. "Ik heb hem ook al eens getipt bij andere Nederlandse clubs, niet bij Ajax. Maar ik denk dat er voor hem een ander pad was uitgestippeld, en niet Nederlandse subtop bijvoorbeeld. Dat soort jongens zijn ook niet meer haalbaar voor de Nederlandse subtop."

Volgens Luijckx is de dribbelaar al één van de beste spelers in Denemarken. "Het is gewoon een genot om naar te kijken. Hij is echt heel goed." De routinier denkt dan ook dat Kudus de stap aan kan. "Ik denk dat hij een typische Ajax-speler is, die bij Ajax ook weer veel kan leren, ook van het directe spel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie