Vraagtekens op Ajax-middenveld: 'Van de Beek weet ook wel dat hij het goed heeft'

Vraagtekens op Ajax-middenveld: 'Van de Beek weet ook wel dat hij het goed heeft'

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 21:43wo 15-07-2020 om 21:43

Hoe het middenveld van Ajax er volgend seizoen uit gaat zien, is nog maar zeer de vraag. Pierre-Emile Højbjerg en oude bekende Davy Klaassen werden aan de Amsterdammers gelinkt, terwijl het nog lang niet zeker is dat Donny van de Beek vertrekt.

Trainer Erik ten Hag kent Højbjerg nog van zijn tijd bij Bayern München, terwijl Dusan Tadic bij Southampton met hem de kleedkamer deelde. "Een stevige kracht die je binnen zou kunnen halen. Ook een verdedigende middenvelder, een positie waar Ajax wel versterking kan hebben volgens mij", vertelt clubwatcher Freek Jansen in een Voetbal International-item op YouTube over de Deen. Of Højbjerg daadwerkelijk komt, is nog maar de vraag: de concurrentie is in ieder geval fors. "Tottenham Hotspur, Everton is concreet. Ik begrijp dat zijn voorkeur ook uitgaat naar een langer verblijf in Engeland."

Klaassen vertrok in 2017 bij Ajax en werd uiteindelijk opgevolgd door Van de Beek. Het zou kunnen dat de rollen anno 2020 worden omgedraaid, al houdt Jansen een slag om de arm. "Toen hij weg ging, was hij echt een grote speler, een voorbeeld. Bij contractbesprekingen met jeugdspelers werd hij ook als hét voorbeeld genoemd." De Hilversummer redde het echter niet bij Everton en speelde met Werder Bremen degradatievoetbal. "Nu twijfelen ze een beetje of ze het moeten doen", aldus Jansen over Ajax. "Moet je Klaassen nu weer de opvolger van Van de Beek laten zijn? Of moet je toch zoeken naar een ander segment?"

Mohammed Kudus van FC Nordsjaelland zou ook de opvolger van Van de Beek kunnen worden, mits die vertrekt. Ook dat is echter hoogst onzeker: de laatste weken is het stil geworden rondom het Real Madrid- en Manchester United-target. "Van de Beek weet ook wel dat hij het bij Ajax heel goed heeft. En als hij gewoon zijn niveau haalt, kan hij naar zo veel topclubs. Stel hij dat hij wél blijft en dat hij een heel jaar belangrijk is voor Ajax, dan gaat hij als basisspeler het EK in. Daar kunnen ook weer andere dingen uit rollen. Maar goed, dat is nog ver weg", aldus Jansen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Klaassen een goede opvolger van Donny van de Beek?

(4229 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws