Luijckx prijst toekomstig Ajacied Kudus: 'Ken je Stanley Aborah nog? Zelfde type'

Luijckx prijst toekomstig Ajacied Kudus: 'Ken je Stanley Aborah nog? Zelfde type'

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 22:48wo 15-07-2020 om 22:48

Laatste update: woensdag 15 juli 2020 om 22:52wo 15-07-2020 om 22:52

Kees Luijckx heeft een hoge pet op van toekomstig Ajacied Mohammed Kudus, laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. De 34-jarige Noord-Hollander speelt anno 2020 voor het Deense Silkeborg en trof de Ghanees van FC Nordsjaelland al eens in de Superligaen.

Kudus kan zowel in de spits als op de nummer 10-positie uit de voeten. "Ken je Stanley Aborah nog?", trekt Luijckx de vergelijking met het voormalige Ajax-talent, dat via FC Den Bosch en een reeks buitenlandse clubs van de radar is verdwenen. "Kudus is hetzelfde type. Sterk, mega-balvast, ook uit Ghana. Misschien klinkt het nu een beetje raar omdat Aborah nooit definitief doorbrak, maar ik bedoel het dus wel positief."

Ajax is bereid om negen miljoen euro te betalen, werd eerder op de woensdag duidelijk. "Voor Nordsjaelland is het een enorm bedrag", weet Luijckx. "Door dat bedrag komt er voor Kudus zelf ook druk op te liggen bij Ajax. Maar goed, druk is er altijd als je bij een topclub gaat spelen."

Luijckx denkt dan ook dat Kudus het zeker in zich heeft om te slagen in Amsterdam. De Ghanees staat te boek als een attractieve speler. "Ik zag een statistiekje voorbij komen dat hij de meeste succesvolle dribbels van heel Europa heeft gemaakt. Dan kun je denken: tsja, in de Deense competitie. Maar aan de andere kant: veel ploegen spelen hier verdedigend", klinkt het. "Hij neemt toch steeds het initiatief, dat maakt hem voor het publiek ook een aantrekkelijke speler."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Kudus een hit bij Ajax?

Ja
81%
Nee
19%
(7394 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws