Update: Van Ooijen rondt eerste buitenlandse transfer af: 'Geweldige traditie'

Update: Van Ooijen rondt eerste buitenlandse transfer af: 'Geweldige traditie'

Gepubliceerd: zaterdag 1 augustus 2020 om 18:19za 01-08-2020 om 18:19

Peter van Ooijen gaat naar alle waarschijnlijkheid niet naar NAC Breda. De middenvelder, wiens contract bij VVV-Venlo deze zomer afliep, heeft naar verluidt een aanbieding op zak van het ambitieuze KFC Uerdingen 05.

De 28-jarige middenvelder kreeg vele aanbiedingen en was geboeid door het verhaal van Peter Hyballa, die hem naar NAC wilde halen. Nadat de Duitse trainer werd ontslagen liet hij de Bredase club volgens het Eindhovens Dagblad 'passeren'. Ook de interesse van Nacional Madeira, een club die actief is op het tweede niveau in Portugal, was niet wat Van Ooijen wilde.

Het voorstel dat de Bosschenaar in beraad heeft van Uerdingen is wel 'sportief en financieel aantrekkelijk'. Het Eindhovens Dagblad schrijft dan ook dat het niet lang meer zal duren voordat de overstap officieel zal worden gemaakt. De Duitsers spelen op het derde niveau, maar onder leiding van de Russische eigenaar Mikhail Ponomarev wil Uerdingen graag hogerop. In dat project wordt Van Ooijen nu ook betrokken.

In het verleden was de rechtsbenige middenvelder al actief voor PSV, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo en de laatste twee jaar dus in Venlo bij VVV. In zeven jaar profvoetbal in Nederland kwam Van Ooijen tot 128 wedstrijden in de Eredivisie.

Update: De eerste buitenlandse transfer van Van Ooijen is afgerond. KFC Uerdingen, een 3. Bundesliga-club, heeft zijn komst aangekondigd. "We zijn blij dat we Peter hebben vastgelegd, een veelzijdige middenvelder", zegt technisch directeur Nikolas Weinhart. 

"Uerdingen is een club met een geweldige traditie en helder plan. Ik kijk uit naar de nieuwe uitdaging", zegt Van Ooijen zelf.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws