'Als we niets doen, loopt Barça het risico om het nieuwe AC Milan te worden'

'Als we niets doen, loopt Barça het risico om het nieuwe AC Milan te worden'

18-07-2020 07:37
57

FC Barcelona dreigt net als AC Milan een gevallen topclub te worden, zo waarschuwt presidentskandidaat Victor Font. Hij voert de druk op voorzitter Josep Maria Bartomeu op, nadat de Catalanen donderdag door Real Madrid werden onttroond als kampioen van Spanje.

"De concurrentie is in de afgelopen tien jaar steeds professioneler geworden", zo vertelt Font aan de BBC. Hij ziet dat meerdere clubs met geld kunnen smijten dankzij steenrijke eigenaren. "Als we niets doen, loopt Barcelona het risico dat we het nieuwe AC Milan of Manchester United worden: een club met een rijke historie vol successen, maar die nu niet meer om de grote prijzen meedoet."

Font reageert ook op de uitspraken van Lionel Messi, die na de 1-2 nederlaag tegen Osasuna in de Primera División keihard was voor zijn teamgenoten. De Argentijnse ster noemde Barça 'een zwak team' en benadrukte dat er snel iets moet veranderen. "Messi is niet gelukkig en twijfelt over wat hij nu wil. Hij zal ook gefrustreerd zijn, want jaar na jaar wint hij niet, zeker niet in de Champions League. Daar moet de focus liggen."

"Wij willen er zeker van zijn dat hij begrijpt hoe we de club vanaf komende zomer willen gaan leiden", vervolgt Font. "We zullen er alles aan doen om hem zo goed mogelijk te laten spelen in de laatste fase van zijn carrière. Ook daarin kan hij de club nog altijd naar een paar Champions League-zeges leiden."

Font is één van de belangrijkste kandidaten om volgend jaar zomer het stokje over te nemen van Bartomeu. Hij is goed bevriend met Xavi, die in dat geval naar verwachting de nieuwe trainer zal worden in Camp Nou.