'Hij moet wekelijks spelen, had bij Feyenoord kans gehad eerste spits te worden'

'Hij moet wekelijks spelen, had bij Feyenoord kans gehad eerste spits te worden'

18-07-2020 10:11
159

Joshua Zirkzee zou zich bij Feyenoord net zo goed ontwikkeld hebben als bij Bayern München. Dat stelt Richard Grootscholten, die hoofd opleidingen was bij Feyenoord in de tijd dat Zirkzee nog in de jeugd van de Rotterdamse club speelde.

Het talent bij Zirkzee was al vanaf de eerste dag op Varkenoord duidelijk. "Hij was beter dan zijn leeftijdsgenoten", vertelt Grootscholten in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het was een jongen zonder poeha, heel zelfverzekerd en rustig. Stoïcijns is het beste woord, want hij liet zich niet van zijn stuk brengen door een slechte wedstrijd of kritiek."

Zijn ontwikkeling verliep goed, maar toen stond Bayern München opeens op de stoep. "Wij konden als Feyenoord-zijnde niet meer doen. Hij stond op de rol voor een meerjarig contract, zou vervroegd doorschuiven naar de onder 19 en er lag een individueel plan klaar om hem klaar te stomen voor de a-selectie. Joshua en zijn familie kozen echter voor het verhaal van Bayern München", geeft Grootscholten aan.

Potentie
De voormalig hoofd opleidingen van Feyenoord denkt dat Zirkzee zich bij Feyenoord net zo goed ontwikkeld had als bij Bayern. "Hij moet op deze leeftijd wekelijks gaan spelen en als hij verhuurd wordt, moet je maar afwachten hoe dat gaat verlopen. Hij had bij Feyenoord zonder twijfel dezelfde stappen gezet en had een grotere kans gehad om eerste spits te worden, omdat er in Rotterdam, in tegenstelling tot bij Bayern, geen geld is om een dure spits te halen. Ik hoop voor hem het beste, want hij heeft zeker de potentie om uit te groeien tot de nieuwe spits van het Nederlands elftal."