Zirkzee over 'enorm compliment': 'Als hij zo lovend is, dan is dat heel bijzonder'

Zirkzee over 'enorm compliment': 'Als hij zo lovend is, dan is dat heel bijzonder'

11-07-2020 12:55 Laatste update: 13:10
37

Joshua Zirkzee krijgt op negentienjarige leeftijd al kansen in de Europese top, traint met de elite en heeft in Robert Lewandowski een uitstekend voorbeeld. De Nederlandse spits denkt dan ook niet aan een tijdelijk vertrek bij Bayern München in de zomer.

"Ik blijf bij Bayern, dat zeker", zegt de Schiedammer in De Telegraaf. "Ik heb zelf niet de intentie om weg te gaan en ben voor nu zeker nog niet bezig met een verhuurperiode. De trainer Hansi Flick heeft veel vertrouwen in mij. Daar zal ik hard voor blijven werken en dan denk ik dat er nog meer kansen voor mij zullen komen. Het is aan mij die te pakken."

Van Hanegem
Willem van Hanegem hield al een pleidooi om hem een kans te geven in het Nederlands elftal. "Natuurlijk heb ik dat gelezen en dat was een enorm compliment", reageert de Bayern-spits in het Algemeen Dagblad. "Als iemand als Willem van Hanegem zo lovend is, dan vind ik dat heel bijzonder. Zo'n prachtige voetballer."

"Ik denk zelf eerlijk gezegd dat ik daar nog niet aan toe was geweest. Oranje is wel een droom, maar eentje voor de toekomst. Ik heb, mede vanwege de coronacrisis, nog niet eens in Jong Oranje gespeeld", besluit Zirkzee.

No Poll