Elia eerlijk over waarschijnlijk kampioensfeest: 'Echt supporters zijn dat niet'

Elia eerlijk over waarschijnlijk kampioensfeest: 'Echt supporters zijn dat niet'

19-07-2020 13:02
44

Nog één zege en Eljero Elia mag zich voor het eerst kampioen van Turkije noemen. Istanbul Basaksehir krijgt zondagavond Kayserispor op bezoek. Van een groot titelfeest in de Turkse hoofdstad zal geen sprake zijn, aldus Elia.

Basaksehir is de jongste club van Istanbul en dat is te merken aan de achterban: als de titel zondagavond binnen is, is het geen groot feest in de Turkse hoofdstad. "Je moet er niet al te veel van verwachten", zegt Elia (33) tegen Omroep West over het kampioensfeest.

"Wij hebben de kleinste supportersschare. Het zal alleen feest in Basaksehir zijn. Wij trekken met wedstrijden best wat mensen naar het stadion, maar die komen allemaal voor de grote namen in het elftal (onder meer Demba Ba en Robinho, red.). Echt supporters zijn dat niet."

Ook in gesprek met de NOS tempert Elia de verwachtingen. "Toen ik bij Feyenoord speelde, kon ik niet normaal over straat. Nou, hier kan ik anoniem over straat. Het is een kleine club. Maar die grote clubs hebben het zwaar dit seizoen. Dat wij waarschijnlijk die titel gaan pakken, vinden zij natuurlijk niet leuk. Maar we zitten er al een paar seizoenen tegenaan."