City heeft geen medelijden met zwalkend Watford en werkt aan het doelsaldo

21-07-2020 20:52
9

Manchester City heeft zonder enige moeite afgerekend met Watford. The Hornets strijden nog tegen degradatie, maar waren niet bij machte om zich tegen het sterke City veilig te spelen: 0-4.

Met een overwinning van Watford op het eigen Vicarage Road was lijfsbehoud in de Premier League bijna zeker geweest, maar een dergelijk resultaat zat er geen moment in voor de ploeg uit de voorstad van Londen. Zonder de ontslagen trainer Nigel Pearson maakte Watford een matige indruk en met minder dan twintig procent balbezit kwamen ze er in de eerste helft niet aan te pas.

De gastheren mochten van geluk spreken dat ze in de rust maar met 2-0 achter stonden. De goals die Watford incasseerde waren wel bijzonder knullig: eerst kreeg een voledig vrijstaande Raheem Sterling de gelegenheid om de bal kiezelhard in de bovenhoek te schieten en vervolgens legde Will Hughes diezelfde Sterling neer in het strafschopgebied. De aanvaller ging zelf achter de bal staan en klaarde het klusje in tweede instantie.

Ook na de pauze bleef City domineren en was het de vraag met hoeveel doelpunten verschil ze de wedstrijd zouden winnen. Dat werden er uiteindelijk vier, omdat Phil Foden en Aymeric Laporte ook nog op het scoreformulier kwamen. De problemen voor Watford nemen daarmee alleen maar toe, aangezien de ruime uitslag ertoe kan leiden dat ze op de slotdag van de Premier League degraderen. Aston Villa en Bournemouth hebben drie punten minder, maar nu een beter doelsaldo.

Villa komt dinsdagavond nog in actie tegen Arsenal en speelt op de slotdag van de competitie tegen West Ham United. Als zij in die twee wedstrijden vier punten halen zijn ze veilig. Watford moet hopen dat dat niet gebeurt en heeft zelf nog een wedstrijd tegen Arsenal tegoed. Bournemouth kan in de laatste wedstrijd tegen Everton alleen met een zege en gunstige resultaten op andere velden het vege lijf nog redden.