'Met mijn AZ-achtergrond wil ik eens zeggen, maar qua regelgeving is het oneens'

'Met mijn AZ-achtergrond wil ik eens zeggen, maar qua regelgeving is het oneens'

26-07-2020 10:45
96

Sergiño Dest was al vroeg in beeld bij de Amerikaanse jeugdelftallen en mede daardoor verkoos hij een interlandcarrière bij de Verenigde Staten boven het Nederlands elftal. Dat erkent Earnest Stewart, technisch directeur van de Amerikaanse bond.

Stewart krijgt in gesprek met De Telegraaf op diverse stellingen voorgelegd, waaronder dat de KNVB heeft zitten slapen met betrekking rond Dest. "In elk Amerikaans vertegenwoordigend elftal heeft hij – door zijn Ajax-opleiding en grote talent – vrijwel alle interlands gespeeld. Dat hij voor Amerika heeft gekozen en niet voor Oranje, komt door de band die de afgelopen jaren is opgebouwd", zegt hij over de rechtsback.

De oud-speler van Willem II en NAC Breda is het niet eens met de stelling dat AZ de eerste plaats in de Eredivisie het afgelopen seizoen meer verdiende dan Ajax. "Met mijn AZ-achtergrond zou ik 'eens' willen zeggen, maar qua regelgeving moet ik helaas 'oneens' zeggen", aldus de ex-directeur van de Alkmaarders. "Hier in Amerika kan ik alle duels in de Eredivisie zien en ik heb écht van AZ genoten. Het is een topprestatie om twee keer van Ajax te winnen. Als dat nou de regel was…"