Botman: 'Kreeg beter gevoel bij Lille dan bij Ajax en had monument voor me'

Botman: 'Kreeg beter gevoel bij Lille dan bij Ajax en had monument voor me'

Gepubliceerd: zaterdag 1 augustus 2020 om 08:27za 01-08-2020 om 08:27

Sven Botman was er na zijn verhuurperiode bij sc Heerenveen van overtuigd dat hij voor zijn kans zou gaan bij Ajax. Het verhaal van Lille én Daley Blind brachten de twintigjarige verdediger op andere gedachten.

"Ik moest en zou bij Ajax slagen, heb daarvoor zelfs een nieuw en verbeterd contract getekend", omschrijft Botman zijn gevoel in gesprek met De Telegraaf. "Aanvankelijk heb ik alles afgehouden, omdat Ajax een plan met me had, waar ik achter stond. Maar de technisch directeur van Lille, Luis Campos, hield vol. Daarom heb ik besloten toch een keer te gaan luisteren. Gek genoeg kreeg ik een beter gevoel bij Lille dan bij Ajax."

Naast het aanstekelijke verhaal van de oud-directeur van Real Madrid en AS Monaco, was ook Daley Blind een reden om te vertrekken uit Amsterdam. "Bij Lille ben ik voor de basis gehaald en bij Ajax zou ik een monument voor me hebben. Begrijp me goed. Daley is terecht onomstreden, want hij doet het heel goed. En tweede linker centrale verdediger bij Ajax zijn, is prima. Maar voor mijn ontwikkeling is spelen nog veel beter."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Botman gaat het redden in Frankrijk?

Ja
79%
Nee
21%
(3422 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws