Hélène Hendriks praat met Genee: 'Ik heb eerlijk gezegd wat ik ervan vind'

Hélène Hendriks praat met Genee: 'Ik heb eerlijk gezegd wat ik ervan vind'

Gepubliceerd: maandag 3 augustus 2020 om 12:20ma 03-08-2020 om 12:20

Laatste update: maandag 3 augustus 2020 om 12:24ma 03-08-2020 om 12:24

Johan Derksen wilde haar als vervanger van Wilfred Genee, maar Hélène Hendriks is blij dat Veronica Inside gewoon in de oude bezetting terugkeert bij de start van het nieuwe seizoen. Dat laat de presentatrice weten bij De Perstribune op NPO Radio 1.

"Ik vind het een heel leuk programma", zegt Hendriks. Verder wil ze er niet te veel over kwijt. "Ik ben niet bang om mijn mening te geven, maar ik heb het binnenskamers gehouden. Er is zó veel gezegd, zó veel geschreven... Als ik iets zegt, staat het weer groot in de krant en is er weer een relletje geboren."

Het is geen geheim dat Derksen graag wilde dat Genee vervangen zou worden door Hendriks. "Dat is geroepen", erkent ze. "Ik kreeg ook continu de vraag: wil je het doen? Ik ben nuchter, dus op het moment dat er geen concrete vraag ligt, hoef ik er ook niet over na te denken."

Hendriks was naar eigen zeggen niet in 'gewetensnood' gekomen als ze het stokje had mogen overnemen van Genee. "Helemaal niet. Ik heb met Wilfred koffie gedronken. Hij vroeg wat ik ervan vond en ik heb eerlijk gezegd hoe ik erover denk. Ik geloof niet dat Wilfred denkt: wat flikt ze me nou?"

Vrijdag zit Hendriks aan tafel met Derksen tijdens de eerste Champions League-uitzending sinds de corona-uitbraak. "Het is niet zo dat hij zijn mening kan verbergen. Ik denk dat het heel spannende televisie op gaat leveren. Ik hou van een beetje schuren." Veronica Inside keert 11 september terug op televisie.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Wie had jij liever gezien bij Veronica Inside?

(2038 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws