Update: Twente kan Zweeds international vergeten, Norrköping bevestigt transfer

Update: Twente kan Zweeds international vergeten, Norrköping bevestigt transfer

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 13:27di 04-08-2020 om 13:27

Laatste update: dinsdag 4 augustus 2020 om 14:44di 04-08-2020 om 14:44

FC Twente dreigt in amper een uur tijd naast Jurgen Ekkelenkamp én Linus Wahlqvist te grijpen. Ajax liet dinsdagmiddag weten dat het Ekkelenkamp niet wil verhuren, terwijl Wahlqvist IFK Norrköping boven FC Twente lijkt te verkiezen.

Eerder op de dag bevestigde directeur Jan Streuer dat hij de 23-jarige Zweed naar Enschede wilde halen. Hij benadrukte echter dat er meerdere partijen geïnteresseerd waren in de verdediger, die transfervrij is sinds zijn vertrek bij het Duitse Dynamo Dresden.

Eén van die partijen lijkt Wahlqvists oude liefde Norrköping te zijn: de Zweedse club heeft dinsdagmiddag om 16.00 uur een persconferentie ingepland. Volgens diverse lokale media wordt er een nieuwe speler gepresenteerd en gaat het om Wahlqvist: de verdediger verruilde Norrköping in 2018 voor Dynamo Dresden, maar lijkt na twee jaar terug te keren op het oude nest.

Het aantal zomerse versterkingen blijft voorlopig op zes staan. Kik Pierie, Alexander Jeremejeff, Gijs Smal, Nathangelo Markelo, Vaclav Cerny en Lazaros Lamprou kwamen eerder de gelederen in de Grolsch Veste versterken.

Update: Linas Wahlqvist vervolgt zijn carrière inderdaad bij het Zweeds IFK Norrköping. De club heeft de transfer van de rechtsback via officiële kanalen bekend gemaakt. Hiermee keert de verdediger terug op het oude nest: voor zijn periode bij Dynamo Dresden was hij al actief voor Norrköping.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws