Kritiek op Ajax na transfer: 'Ze hebben dat bij Botman blijkbaar niet gedaan'

Kritiek op Ajax na transfer: 'Ze hebben dat bij Botman blijkbaar niet gedaan'

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 07:36do 06-08-2020 om 07:36

Sven Botman heeft de goede keuze gemaakt door Lille boven Ajax te verkiezen, zo stelt Henk Spaan. Hij zag Botman al in de jeugd bij Ajax spelen en verwacht veel van de lange verdediger.

"Dat was tijdens het Paastoernooi van Ajax, de Future Cup", geeft Spaan aan in gesprek met Ajax Showtime. "Hij speelde en besliste in zijn eentje de halve finale én finale. Op Europees niveau sprong hij opeens boven de rest van zijn teamgenoten uit. Eerder was hij me nog niet echt opgevallen, maar vanaf dat moment ben ik hem gaan volgen. Toen dacht ik: dat wordt waarschijnlijk wel een goede speler."

Spaan vindt dat er bij Ajax te makkelijk is gedacht over Botman. Zo gaf een Ajax-scout eerder tegen hem aan dat Botman niet kan verdedigen met ruimte in zijn rug. "Je moet niet dogmatisch naar spelers kijken, je moet kijken naar waar ze goed in zijn. Ajax heeft dat bij Botman blijkbaar niet gedaan. Ze namen hem terug en verhoogden zijn contract, maar ik denk met de bedoeling hem te verkopen."

De stap naar Lille komt voor Spaan dus niet als een verrassing. "Ik vind het geen slecht plan van hem om te verkassen", vervolgt hij. "Ik denk dat hij zich bij Lille veel beter kan ontwikkelen. Ook omdat hij daar een basisplaats krijgt. Het enige wat kan gebeuren is dat Lille er niet in slaagt om Gabriel te verkopen, voor die positie is Botman gehaald."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Botman gaat het redden in Frankrijk?

(3422 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws