Lille-aanwinst Botman met gedachten bij AZ: 'Ik wil het niet overhaasten'

Lille-aanwinst Botman met gedachten bij AZ: 'Ik wil het niet overhaasten'

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 18:14zo 02-08-2020 om 18:14

Sven Botman verwacht geen grote aanpassingsproblemen bij Lille OSC. De Franse club, die hem deze week voor acht miljoen euro binnenhaalde, doet hem denken aan Ajax.

Botman werd vrijdag gepresenteerd, trainde zaterdag voor het eerst mee, gaf diezelfde dag nog een persconferentie en zag Lille een oefenzege boeken op Anderlecht. "Het was een lange dag, maar wel een goede. De wedstrijd was prima, ze hebben gewonnen en ik heb meteen een goede indruk gekregen van hoe ze spelen", zegt Botman tegen Voetbal International.

"Het ziet er goed uit, ik heb veel zin om te beginnen", vervolgt hij. "Volgende week hebben we een oefenwedstrijd tegen AZ, ik hoop dat ik dan kan aansluiten, maar ik moet eerst goed fit worden. Ik wil het niet overhaasten."

De twintigjarige verdediger is onder de indruk van Lille. "Het stadion is echt heel mooi, en echt heel groot. Het complex is ook erg mooi. Je kunt het wel een beetje vergelijken met Ajax, hoe het er allemaal uitziet. En ook wel qua opleiden en ontwikkelen van jonge spelers. Het Ajax van Frankrijk? Het lijkt er wel een beetje op, ja."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws