Derksen: 'Genee belde me bij Amersfoort, heb hem tot Zwolle verrot gescholden'

Derksen: 'Genee belde me bij Amersfoort, heb hem tot Zwolle verrot gescholden'

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 21:09vr 07-08-2020 om 21:09

Laatste update: vrijdag 7 augustus 2020 om 21:57vr 07-08-2020 om 21:57

Johan Derksen heeft vrijdagavond bij SBS6 teruggeblikt op de nasleep van de racisme-uitzending van Veronica Inside. De 71-jarige nestor gooide toen zelf olie op het vuur door in een interview met De Telegraaf min of meer zijn vertrek aan te kondigen.

Derksen stapte na de uitzending van maandag 22 juni woedend zijn auto in en reed terug naar zijn woonplaats Grolloo. Onderweg werd hij gebeld door collega Wilfred Genee, vertelt hij in de voorbeschouwing op de Champions League-wedstrijd tussen Manchester City en Real Madrid. "Wilfred belde me in de auto bij Amersfoort. Of ik boos was? Tot Zwolle heb ik hem helemaal verrot gescholden..."

De ochtend daarop ging Derksen in het bos zijn hond uitlaten, maar zijn woede was op dat moment nog niet gezakt. Op dat moment werd hij gebeld door Rob Goosssens van De Telegraaf. "Op het juiste moment", aldus Derksen, die in dat gesprek liet weten dat hij nog nooit zo'n 'k*tshow' gemaakt had. "Ik ben helemaal leeg gelopen tegen die gozer. Ik kende die gozer helemaal niet."

Aan het einde van zijn gesprek met Goossens kon Derksen toch nog lachen. "Hij zei: ik heb de indruk dat u uw contract niet verlengt als het afloopt. Ik zeg: dat ben ik niet van plan, ik ben dan 73 en dan word je een beetje een oude gek. Hij zei: nou meneer Derksen, laat ik u één ding zeggen. Dat bent u nu al."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Veronica Inside nog toekomst?

Ja
65%
Nee
35%
(18130 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws