Breaking news

Copa del Rey-sensatie: derdedivisionist schakelt met tien man Real Madrid uit

'Gent heeft jackpot beet: vijf miljoen extra én percentage bij doorverkoop'

'Gent heeft jackpot beet: vijf miljoen extra én percentage bij doorverkoop'

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 08:53za 08-08-2020 om 08:53

De jackpot is bijna een feit voor KAA Gent, want Jonathan David zal voor een recordbedrag vertrekken. Het Nieuwsblad meldt dat Lille OSC circa 27 miljoen euro op tafel zal leggen voor het Canadese goudhaantje. Maar daar blijft het niet bij.

Zo zal Gent bij een toekomstige transfer nog eens vijf miljoen euro extra vangen voor David. De Buffalo's zetten aanvankelijk in op een doorverkooppercentage van twintig procent, zoals bij Victor Osimhen, maar de Fransen zagen dat niet zitten. Wel krijgt Gent een kleiner percentage bovenop de genoemde vijf miljoen, schrijft de Belgische krant.

De transfer van David had heel wat voeten in de aarde. De twintigjarige aanvaller lag de afgelopen weken op ramkoers met Gent om een transfer naar Lille te forceren. Zo weigerde hij om tijdens de voorbereiding in actie te komen voor de Belgen. Na het vertrek van Osimhen kwam Lille terug met een sterk verbeterd voorstel, waardoor beide partijen het nu alsnog eens zijn.

Dit maakt van David meteen de duurste uitgaande transfer ooit in de Jupiler Pro League. Dat record stond op naam van Wesley Moraes (Aston Villa) en Youri Tielemans (AS Monaco), die elk voor 25 miljoen vertrokken bij respectievelijk Club Brugge en RSC Anderlecht.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws