Ajax heeft nieuws: Europees kampioen Vanenburg (56) na 34 jaar terug in Amsterdam

Ajax heeft nieuws: Europees kampioen Vanenburg (56) na 34 jaar terug in Amsterdam

Gepubliceerd: maandag 10 augustus 2020 om 19:14ma 10-08-2020 om 19:14

Gerarld Vanenburg is na 34 jaar teruggekeerd bij Ajax, hebben de Amsterdammers maandag via de officiële kanalen bekend gemaakt. De 42-voudig international van Oranje én Europees kampioen van 1988 gaat in de Amsterdamse jeugdopleiding aan de slag als techniektrainer.

De 56-jarige Utrechter doorliep zelf de jeugdopleiding van Ajax en speelde tussen 1981 en 1986 in het eerste. Hij legt de lat hoog, laat hij weten aan de Ajax-site. "Ik speelde met jongens als Sonny Silooy en John van 't Schip in een team. We hadden een heel goed elftal en het was uniek dat drie, vier jongens het eerste haalden. Dat is nu ook de uitdaging. Zoveel mogelijk jongens naar het eerste brengen."

Vanenburg gaat komend seizoen met de O17- en O18-teams van Ajax werken en kijkt uit naar de samenwerking met de Ajacieden van de toekomst. "Het voordeel van Ajax is dat ze de toptalenten kunnen halen", laat hij weten. "We kunnen door het hoge niveau tot diep in de details werken. Want in een wedstrijd maar ook op een training moet iedere bal goed zijn. Dat kan de club in de Champions League 20 tot 30 miljoen schelen."

De oud-middenvelder is na vele omzwervingen terug bij Ajax. In 1986 vertrok hij naar PSV, later was hij als speler en trainer actief in onder meer Japan, Frankrijk en Duitsland. In 2008 stond hij voor het laatst op eigen benen als trainer, bij FC Eindhoven.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws