Breaking news

Update: 'Feyenoorder Jörgensen ziet transfer naar Galatasaray wel zitten'

Douglas tekent contract in Duitsland: 'Mannetje gestaan tegen topspitsen'

Douglas tekent contract in Duitsland: 'Mannetje gestaan tegen topspitsen'

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 19:56di 11-08-2020 om 19:56

Douglas Franco Teixeira keert voorlopig niet meer terug bij Go Ahead Eagles. De 32-jarige verdediger gaat aan de slag bij FC Würzburger Kickers, dat uitkomt in de 2.Bundesliga in Duitsland.

Douglas zette dinsdag zijn handtekening onder een contract voor één seizoen, met de optie voor een extra jaar. De Braziliaanse Nederlander was op proef bij Go Ahead, maar hij vertrok vrijdag uit Deventer omdat hij stage kon lopen in Duitsland. Dat heeft nu dus al geresulteerd in een verbintenis bij Würzburger Kickers.

"Douglas is een sterke centrale verdediger, die goed kan koppen en al zijn mannetje heeft gestaan tegen internationale topspitsen", zo zegt coach Michael Schiele van de Duitse ploeg. "Wij zijn blij dat we zo'n enorm ervaren verdediger hebben kunnen aantrekken."

"Douglas maakte tijdens de gesprekken een gefocuste en zeer overtuigende indruk", voegt algemeen directeur Daniel Sauer toe. Douglas laat zelf weten uit te kijken naar zijn nieuwe uitdaging. "Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om mijzelf weer te bewijzen."

De oud-speler van FC Twente speelde in 2017 zijn laatste professionele wedstrijd. Daarna kreeg hij een dopingschorsing na het nemen van een plaspil en raakte hij uit beeld. Begin juli kondigde Douglas aan zijn rentree als prof te willen maken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws