'Hoopvol begin' voor Douglas: 'Niet topfit, maar gewoon rustig blijven'

'Hoopvol begin' voor Douglas: 'Niet topfit, maar gewoon rustig blijven'

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 17:38zo 02-08-2020 om 17:38

Douglas Franco Teixeira, kortweg Douglas, voelt zich drie jaar na zijn laatste officiële wedstrijd weer voetballer. Zondag speelde hij 45 minuten in de oefenwedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Telstar (0-0).

Het verhaal is bekend: Douglas maakte tussen 2007 en 2013 furore bij FC Twente, maar nadien raakte zijn loopbaan in het slop. Bijna drie jaar na zijn dopingschorsing bij Sporting Portugal is de Braziliaanse Nederlander terug, als proefspeler bij Go Ahead Eagles. In Deventer oogde hij nog aan de zware kant, maar Douglas is tevreden.

"Ja, ik ben tevreden. Na zo'n lange tijd weer eens 45 minuten spelen, dat is wel lekker", reageert Douglas voor de camera van FOX Sports. "Ik ben blij dat ik weer mag voetballen. Maar ik ben er voor mezelf nog niet. Fysiek ben ik nog niet topfit, maar daar heb ik nog tijd voor. Gewoon rustig blijven, elke dag proberen beter te worden."

Kees van Wonderen, trainer van Go Ahead, sprak van een 'hoopvol begin'. "Douglas komt van heel ver en kwam hier binnen zonder ritme. Natuurlijk kan alles beter, fitter en beweeglijker. Maar zoals hij het nu ingevuld heeft, vind ik het hoopvol."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws